Primul automobil 100% electric fabricat de serie in Romania face 150 km cu 3 lei

Primul automobil 100% electric fabricat de serie in Romania face 150 km cu 3 lei
  • Masina se fabrica la Baia Mare
  • Are o autonomie de 100-150 km
  • Prin Rabla Plus, masina va costa doar 50% din pret
Distribuie pe Facebook

Niste vizionari din Baia Mare s-au pus pe treaba si au inceput dezvoltarea primului autovehicul electric produs in Romania, in serie. Au mai fost masini electrice realizate in Romania, dar acest proiect se anunta a fi unul de succes, reusind a se produce in numar mare. Totodata, automobilul poate fi cel mai ieftin cu propulsie electrica din Europa.

Daca producatorul ne poate trimite imagini mai calitative pe office@4tuning.ro, apreciem.

Conform Mediafax, GTG Oxigen este primul vehicul electric realizat in tara noastra de o echipa de maramureseni. Se va produce in 4 versiuni si va avea un pret care incepe de la 11.888 Euro cu TVA. Pret care, prin programul Rabla Plus, se va injumatati.

Oxigen va fi disponibil in 4 versiuni, in functie de acumulatori si dotari. De exemplu, producatorul propune 2 versiuni cu baterii pe gel si doua cu acumulatori de tip Litiu. Autonomia acestora variaza intre 100 si 150 de kilometri, distanta parcursa avand costuri de consum de numai 2,5-3 lei. Cu alte cuvinte, ar insemna ca aceasta masina consuma o jumatate de litru de carburant care costa 6 lei/litru la 100 de kilometri parcursi, ceea ce pare imposibil...

GTG Oxigen

GTG Oxigen mai are si uriasul avantaj ca nu elimina nicio noxa in atmosfera. Chiar managerul firmei, Gheorghe Muresan, a spus pentru Mediafax ca a parcurs peste 8000 de kilometri in oras, reusind astfel sa NU elimine in atmosfera 960 de kilograme de noxe, cum este in cazul unui vehicul care detine un motor cu ardere interna.

”Suntem în faza de implementare a proiectului, care se ridică la 1,5 milioane de euro, din care 74% din fonduri europene şi restul din fonduri proprii. Proiectul presupune o linie de asamblare la Baia Mare şi una de testare, aici urmând să lucreze peste 20 de angajaţi. Avem termen să punem în funcţiune linia de asamblare în februarie 2019, va avea o capacitate de 10 maşini pe schimb, iar pe an 4.000 de bucăţi, în prima fază. Conceptul automobilelor aparţine unui designer italian. Deja am scos pe piaţă primele maşini, două fiind asamblate la Baia Mare, celelalte două la un partener din Bucureşti. Livrarea se face acum la trei luni, dar după punerea în funcţiune a liniei de asamblare termenul se va scurta la două-trei săptămâni”, a explicat Gheorghe Mureşan.

GTC Oxigen este un cvadricilu greu, nu un autotursim propriu-zis, fiind incadrat in categoria L7e. Poate fi dotat cu aer conditionat, vopsea metatizata, acumulatori Litiu, statie de incarcare proprie si portbagaj exterior. Pretul maxim la care poate ajunge micuta masina electrica este de 14.910 Euro cu TVA, in varianta full si cu acumulatori Litiu.

GTG Oxigen

GTG Oxigen

Foto: Bogdan Petri

GTG Oxigen

Distribuie pe Facebook
mai multe