Nici n-a fost lansat ca a si stabilit un record. AUDI RS Q8 este cel mai rapid SUV de pe Nurburgring

Nici n-a fost lansat ca a si stabilit un record. AUDI RS Q8 este cel mai rapid SUV de pe Nurburgring
  • Noul RS Q8 ar fi cel mai rapid SUV de pe 'Ring
  • A detronat Mercedes-AMG GLC 63 S
  • Lansarea este programata pentru luna noiembrie
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, Audi RS Q8 a devenit cel mai rapid SUV de pe Nurburgring Nordschleife, detronand astfel Mercedes-ul GLC 63 S. Lansarea SUV-ului din Ingolstadt este programata pentru luna aceasta.

Prototipul viitorului Audi RS Q8 este testat si calibrat de ceva vreme pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife iar britanicii de la Autocar sustin ca SUV-ul de performanta al nemtilor chiar a stabilit un nou record mondial pentru SUV-uri pe bucla nordica a circuitului.

Informatia nu a fost confirmata inca de Audi, dar din cate se pare noul RS Q8 a parcurs cei 20.8 kilometri in 7 minute si 42.2 secunde. Vechiul record, de 7 minute si 49.3 secunde, ii apartinea lui Mercedes-AMG GLC 63 S.

Potrivit aceleasi surse, versiunea RS a lui Q8 urmeaza sa fie echipata cu propulsorul V8 de 4.0 litri biturbo, exact ca si noul RS6, care dezvolta 600 de cai putere si 800 Nm cuplu. In ciuda gabaritului, SUV-ul va atinge 100 de km/h in doar 3.8 secunde si va avea o viteza de top de 306 km/h.

Mai mult, ar urma sa preia suspensia pneumatica cu amortizoarele controlate electronic de la SQ8. Nu vor lipsi un diferential spate cu vectorizarea cuplului, directia integrala sau jantele cu diametrul de 23 de inch.

Din punct de vedere, asteapta-te la un bodykit specific gamei RS, ornamente din fibra de carbon, terminatii ovale pentru sistemul de evacuare si un difuzor de aer proeminent.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Audi a confirmat lansarea noului RS Q8 pentru luna noiembrie dar nu a precizat o data concreta. Cele mai multe voci vorbesc despre Salonul Auto de la Los Angeles, dar ramane de vazut.

Distribuie pe Facebook
mai multe