4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > MERCEDES > ce este Kompressor de la merce...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Ce este Kompressor de la mercedes ???

A intrebat dacia1310 (6,080 puncte) acum 13 ani in categoria MERCEDES

8 Raspunsuri

–4 voturi
A raspuns attyka2007 (6,960 puncte) acum 13 ani Dupa cum stiu eu inseamna ca modelul respectiv este cu motor cu turbo

Comentarii:

A comentat dacia1310 (6,080 puncte) acum 13 ani aha asa stiam si eu dar nu eram sigur
–8 voturi
A raspuns marian92 (30,710 puncte) acum 13 ani Kompressor=Turbo

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani Gresit......
+7 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani Kompresor = supercharger ,actionat de o curea de transmisie a motorului
"turbo" = turbocharger ,actionat de gazele de evacuare a motorului
Un mic exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=14MaYSMPc1c&NR=1
+4 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 13 ani Kompressor'ul este un fel de turbo numai ca nu functioneaza pe baza gazelor evacuate de motor.Acest Kompressor(supercharger)este antrenat de motor prin intermediul unei curele-fulie fata de turbina(turbocharger) are aceasi constructie tot dintr-un compresor numai ca este actionat de gaze.Acum differenta dintre ele este urmatoarea:KOMPRESSORUL iti ia din puterea motorului(adica iti trebuie cv caluti stock ca sa fie rentabil) si baga crescator boost de la turatii joase pana la turatii inalte(gen 7000 aici nu prea stiu cred ca depinde pana unde vrei tu sa iti bage...),iar TURBO baga de pe la 3000 asa 2500 depinde de motor de turbina(cum vrei tu sa iti bage) si baga boost descrescator,adica incepe cu compresie mare si pe cat urci in ture scade.O zi buna;)
+5 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani Arhitectural,o turbina difera total de un compresor.
Turbinele ajung la presiunea de lucru de la 1700 rpm

Comentarii:

A comentat valik01 (12,740 puncte) acum 13 ani 1700 rpm fiind turatia motorului,  turatia turbinei fiind mult mai mare...
+3 voturi
A raspuns AlexSpeed (20,510 puncte) acum 13 ani compresorul este actionat de o curea iar el ''baga'' aer fortat pe admisie de aici si plusul de putere bineinteles ca in ecutatie intra multe modificari pentru montarea lui... compresorul este mai usor de setat decat o turbina
+3 voturi
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 13 ani aici vin si eu cu o intrebare...daca se poate...nu ma pricep prea bine..dar pe un motor se pot monta ambele? si compresor si turbo? ma gandesc la asta pt ca turbina e actionata de gaze si comp de motor...deci ar merge?(intreb din pura curiozitate)

Comentarii:

A comentat liviuio (15,820 puncte) acum 13 ani se pot monta ambele.compresorul lucreaza foarte bine la turatii joase iar turbina la turatii inalte.un motor cu ambele are o plaja de cuplu foarte mare.e un vis de motor!!
+5 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani Se poate si chiar sunt montate pe motoarele TSI (VAG) si THP(PSA).
Problema este la gestionarea lor.
La benzinare compresorul lucreaza la turatii mici,apoi la turatii medii intra si turbina care va ramane singura la turatii mari a motorului.
La motorul montat pe Delta integrale S4 gestionarea lor se facea pur mecanic,la motoarele actuale gestionarea se face electronic.

Comentarii:

A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 13 ani si ambele dc nu pot merge in paralel...adica la orice turatie sa mearga si compresorul si turbina(exceptand turatiile joase la care turbina nu intra)din cate am inteles de la tine la turatii mari  va ramne doar turbina.. sper sa nu sara toata lumea cu minusuri pe mine cum ca as pune intrebari tampite,ma fascineaza motoarele si imi place  sa aflu cat mai mutle....
A comentat myker22 (27,370 puncte) acum 13 ani pentru ca exista un volum maxim de aer care poate intra in camera de ardere si acela este livrat de turbina intr-un mod eficient, cresterea de putere fiind maxima, daca se foloseste si compresorul in acelasi timp si la turatii mari apare un surplus de aer, si cum compresorul este actionat direct de catre motor atunci puterea nu este folosita in mod eficient. cuplul compresor-turbina este folosit majoritar pe motoare mici din cauza normelor impuse, incalzirii globale si asa mai departe.