6 modele uluitoare de masini rusesti si ciudata lor soarta

6 modele uluitoare de masini rusesti si ciudata lor soarta
Rusii au introdus blocada importurilor de masini din UE si Statele Unite ca moneda de raspuns la sanctiunile aplicate dupa declansarea crizei din Ucraina, dar acest lucru nu ii lasa pe vecinii de la est in postura de pietoni.
Trimite unui prieten

Dincolo de faptul ca investitiile Kia, Opel si Renault in zona le permit sa se doteze la preturi avantajoase cu modele Megane, Duster sau Mokka, rusii se bucura si de avantajele unor masini de lux produse in patria mama.

Ori, mai bine zis se bucura de modelele aparute pe piata pana in prezent pentru ca, mai nou, industria autohtona a Rusiei a trecut in mainile institutelor tehnologice si a fabricilor de productie controlate de Guvern. In primavara acestui an, angajatii de la Marussia au fost transferati in cadrul unui institut de cercetare guvernamental, Lada si-a inchis portile la Togliatti abia dupa ce a predat oficialilor de la Moscova planurile ultimelor prototipuri, iar lista poate continua. Dar, fara indoiala, rusii au reusit sa creeze cateva masini interesante in ultimii ani si iata cat de bine arata acestea!

1. Marussia B1

6 masini rusesti si ciudata lor soarta

Marussia a devenit in ultimii ani o firma care s-a specializat in realizarea supercarurilor. Este posibil sa nu ii intalnesti produsele pe Batranul Continent decat pe la show-urile auto de renume, dar in zona de convergenta a Europei cu Asia modelele produse in Rusia au un bun renume. B1 este primul supercar rusesc produs si firma moscovita i-a dat un aer exclusivist limitand productia la doar 2999 de exemplare. Un motor V6 turbo de 2,8 litri asigura 420 CP, indeajuns pentru a propulsa masina de la 0 la 100 km/h in doar 3,8 secunde. Viteza maxima: 250 kilometri pe ora. Pretul: 280.000 de dolari.

2. Marussia B2

6 masini rusesti si ciudata lor soarta

Mult mai agresiva in infatisare decat predecesoarea sa, Marussia B2 a mizat doar pe cosmetizare pentru a intra pe piata si a reusit in cele din urma sa se infiltreze in Uniunea Europeana speculand portita deschisa de finlandezii de la Valmet Automotive, care au inceput din 2012 sa impinga coupe-ul sport pe piata nordica. Varianta de motorizare Cosworth de 2,8 litri este similara cu cea de pe modelul precedent. Viteza maxima a crescut insa la 310 pe ora. B2 si-a facut debutul si pe circuitul de curse in 2011, participand in Grand Prix-iul spaniol de pe circuitul de la Catalunya. B2 a stat si in spatele ideii de a inscrie o echipa ruseasca in Formula 1, dar visul s-a destramat dupa preluarea personalului din fabrica in structura institutului de stat din Moscova.

3. F2 - crossoverul trecut la secret

6 masini rusesti si ciudata lor soarta

Tot cei de la Marussia se afla si in spatele prototipului F2, un automobil ce imbina calitatile unui SUV de oras cu agilitatea unui Nisann GT-R. F2 nu a mai iesit pe strazile Moscovei, dar inceputul se arata a fi promitator, in conditiile in care masina parea supertehnologizata, beneficiind de conexiune bluetooth si retea de comunicatii Skype intregrate. Motorul era un V6 Cosworth, de 3,5 litri si 420 CP. Insa F2 si tehnologia din spatele lui sunt acum in proprietatea guvernului rus.

4. Gaz Tigr - Hummerul rusesc

6 masini rusesti si ciudata lor soarta

Si la capitolul vehicule blindate, rusii nu s-au lasat pana nu au produs un vehicul 4x4 capabil de performantele Hummer-ului american. Gaz Tigr este construit de industria militara din Rusia si se dovedeste la fel de capabil ca un M1114. Modelele adaptate pentru civili sunt simple sau in varianta blindata, dar au o forma mai bine conturata decat vehiculul de peste Ocean.

5. Lada Raven, un supercar agresiv

6 masini rusesti si ciudata lor soarta

Lada nu a fost departe de a scoate un supercar botezat Raven. "Corbul" rusesc a ramas la nivel de prototip, desi forma sa agresiva si incredibilele linii aerodinamice promiteau sa o arunce in randul masinilor de top din Europa. Dar, la fel ca si celelate produse auto rusesti, Lada Raven asteapta intr-un sertar zile mai bune in care sa se iveasca pe sosele.

6. Yo-mobil, hibridul confiscat

6 masini rusesti si ciudata lor soarta

Nici variantele hibrid nu au scapat de "vanatoarea de masini" declansata de rusi. Timp de patru ani, la Yo-Mobil s-a lucrat intens in cadrul asocierii dintre producatorii SKD, Yarovit si Onexim. In primavara acestui an, cele trei firme au anutat ca renunta la productia modelului masinii hibrid si au predat proiectul autoritatilor de la Moscova.

Trimite unui prieten
Vezi toate pozele (6) Poze 6 masini rusesti si ciudata lor soarta
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 18 Septembrie 2014