Este primul SHELBY GT500 masurat pe dyno. Cati cai are de fapt cel mai puternic Ford din istorie

Este primul SHELBY GT500 masurat pe dyno. Cati cai are de fapt cel mai puternic Ford din istorie
  • A masurat pe dyno cel mai puternic Ford din istorie
  • Teoretic, motorul V8 dezvolta 760 cai putere
  • Masuratorile au aratat ca puntea spate primeste 705 CP
Distribuie pe Facebook

Proprietarul acestui Shelby GT500 de ultima generatie a vrut sa stie cati cai putere are de fapt masina lui. Pentru asta a dus-o la o masuratoare dyno si nu mare i-a fost mirarea cand a vazut ca de fapt motorul dezvolta mai mult decat a declarat Ford.

Din varii motive, producatorii de automobile obisnuiesc sa subestimeze puterea noilor modele. Din cate se pare, si americanii de la Ford au publicat cifre oficiale care nu sunt tocmai corecte.

Teoretic, noul Shelby GT500 dispune de 760 de cai putere storsi dintr-un propulsor V8 de 5.2 litri, supraalimentat. Este cel mai puternic model lansat vreodata de Ford, cu avand cu 104 cai putere mai mult decat cel mai nou Ford GT.

Proprietarul acestui Shelby GT500 a vrut sa se convinga de puterea noii sale masini si pentru asta a masurat-o pe dyno. Cel mai mult, standul a indicat ca puntea spate primeste 705 CP, ceea ce inseamna ca motorul V8 dezvolta mai mult de 760 CP.

Practic se pierde cam 15% din putere prin transmisie, iar asta inseamna ca unitatea supraalimentata este capabila de peste 800 de cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 9 Decembrie 2019