Si-a tunat masina cu motor V8 ca sa consume mai putin. Cat a scos dupa un drum de 500 de KM

Si-a tunat masina cu motor V8 ca sa consume mai putin. Cat a scos dupa un drum de 500 de KM
  • Si-a tunat masina cu motor V8 ca sa consume mai putin
  • A scos sub 6 la suta dupa un drum de 500 de kilometri
Distribuie pe Facebook

O masina cu motor V8 care sa consume mai putin de 6 la suta? Exista: fa cunostinta cu Ecovette!

Lansata pe piata acum mai bine de doua decenii, pe la jumatatea anilor '90, cea de-a cincea generatie a legendarului Chevrolet Corvette a fost disponibila la vanzare doar in compania unui motor V8. Discutam, mai precis, despre un benzinar aspirat cu capacitatea de 5.7 litri si undeva in jurul a 350 CP, daca facem referire la varianta de baza - despre care si este vorba in acest material.

Oferita alaturi de o cutie manuala in sase rapoarte (clientii puteau opta chiar si pentru o transmisie automata, echipata cu numai patru trepte de viteza, ce este drept), celebra masina de performanta de peste Ocean a reusit sa impresioneze inclusiv prin... consumul de carburant.

Potrivit oficialilor Agentiei de Protectie a Mediului din Statele Unite, vechiul Chevrolet Corvette C5 avea nevoie de putin peste noua litri de benzina pentru a parcurge 100 de kilometri pe autostrada. Deloc rau daca tinem cont de motorul ascuns sub capota: un V8 aspirat cu capacitatea cilindrica de 5.7 litri si undeva in jurul a 350 de cai putere, daca mai era nevoie inca o data de precizat.

Se poate insa si mai bine de atat, dupa cum ne demonstreaza unul dintre proprietarii celebrei masini de performante de peste Ocean: cu modificarile potrivite, consumul mediu de carburant pe autostrada cobori si sub 6 la suta, chiar si in conditiile unui plus de 50 CP.

Cum este posibil, aflam chiar din urmatorul material video. Material video care surprinde calatoria de 500 de km a proiectului botezat Ecovette.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 12 Decembrie 2019